آسمونیا

مطالب گوناگون از سراسر وب

طرز تهیه “دلمه برگ مو” غذای پرطرفدار ترکی

  • ۰۸:۳۵

مواد لازه برای تهیه دلمه برگ مو

  •     برگ مو:به مقدار لازم
  •     گوشت چرخ کرده:300 گرم
  •     برنج:یک پیمانه
  •     سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:300 گرم
  •     پیاز متوسط:دو عدد
  •     لپه:یک پیمانه
  •    نمک:به مقدار کم

دلمه-برگ-مو

 

مواد لازم برای چاشنی دلمه

  •     آب:یک پیمانه
  •     سرکه:نصف پیمانه
  •     شکر:یک قاشق غذا خوری
  •     نمک:به مقدار کم

طرز تهیه دلمه برگ مو

لپه و برنج را جداگانه خیس کنید .و بعد نیم پز کنید.

تابه ای را روی حرا رت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زرد چوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.

وقتی رنگ پیاز طلایی شد ، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید.در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد ، آنها را از روی حرارت بردارید.

و مواد را داخل برگها  به صورت بقچه ای بپیچید.اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند.

سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.

در قابلمه را ببندید تا دلمه ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.

طعم چاشنی دلمه:

برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو ، آب ، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.

دقت کنید سرکه را  هنگام دم گذاشتن دلمه ها  اضافه نکنید .

فوت وفن پیچیدن دلمه ها

برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.

اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه.

برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.

نکات:

اگر سرکه را در هنگام دم گذاشتن اضافه کنیم باعث سفت شدن برگ ها می شود.

می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید

نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو

*اگر از برگ تازه مو استفاده می‌کنید ۲ تا سه دقیقه در آب بجوشانید تا کمی نرم شوند و شکسته نشوند.
*می‌توانید به جای گوشت برش زده از ۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده هم استفاده کنید.
*برخی ترجیح می‌دهند علاوه بر جعفری از ترکیب تره، نعناع، شوید و ترخون هم استفاده کنید. ۵قاشق غذاخوری از ترکیب این سبزی‌ها برای این مقدار دلمه کافی است.

*زرشک و کشمش هم از جمله موادی هستند که جز مواد محبوب برای درست کردن دلمه هستند. زرشک کمی خیس کنید و به مواد دلمه اضافه کنید. برای اضافه کردن کشمش با مواد دلمه آن را با کمی پیاز و زردچوبه و دارچین تفت دهید و به مواد دلمه اضافه کنید.
*قبل از چیدن دلمه‌ها کف قابلمه را با چند عدد برگ مو بپوشانید تا دلمه‌ها در زمان پخت به کف قابلمه نچسبند.
*نخود لپه یکی از موادی است که معمولا برای پختن دلمه برگ مو با چاشنی رب انار از آن استفاده می‌شود. اگر طعم لپه را در دلمه می‌پسندید قبل از اضافه کردن به مواد دلمه آن را بپزید. حتما لپه‌ها را یک تا دو روز قبل از درست کردن دلمه بخیسانید.

*اگر قصد دارید برنج را به جز خیس کردن، بپزید یادتان باشد که برنج دلمه نباید زیاد پخته شود. برنج باید فقط چند جوش بخورد و به اصطلاح دانه باشد. برنج لرا حتما آبکش کنید.
*می‌توانید به جای برنج از بلغور گندم هم استفاده کنید.
*کمی از شهد دلمه را با مواد دلمه مخلوط کنید تا مواد دلمه طعم لذیذتری به خود بگیرند.
*آبی که به دلمه اضافه می‌کنید باید خیلی کم باشد در حدی که از سطح دلمه‌ها در قابلمه پایین‌تر باشد.
*بهتر است برای تهیه دلمه از برگ‌های ترد و جوان استفاده کنید. اگر فصل برگ مو تازه نیست از کنسرو برگ مو استفاده کنید.
*برای پیچیدن دلمه، مواد را روی قسمت پشت برگ دلمه بچینید زیرا قسمت صاف و براق دلمه باید قسمت خارجی دلمه باشد.
*قبل از سرو دلمه‌ها در ظرف حتما باید شعله گاز را خاموش کرده و دلمه‌ها کمی سرد شده باشند تا وا نروند.

منبع :  besttaste1

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی