- يكشنبه ۲ شهریور ۹۹
- ۱۳:۵۳
ادام یکی از پر خاصیت ترین خوارکی های روی زمین است که هم کال آن خوشمزست و هم خام و هم بو داده ی آن. بادام مشتقات زیادی دارد و یکی از آن مشتقات روغن آن میباشد. روغن بادام سرشار از فایده و خواص درمانیست؛ همچنین از دیرباز ساکنان جنوب شرقی آسیا و مدیترانه از روغن بادام برای درمان مشکلات پوستی و سلامت موی سر و قلب استفاده می کردند. در اینجا کاربردهای روغن بادام برای سلامتی بررسی شده است با ما همراه باشید.
از قدیم ساکنان جنوب شرقی آسیا و مدیترانه از روغن بادام برای درمان مشکلات پوستی و همچنین سلامت موی سر و قلب شان، استفاده می کردند.
بر اساس تحقیقات علمی که به تازگی صورت گرفته، مشخص شده، روغن بادام سرشار از ویتامین E، اسیدهای چرب، پروتئین، پتاسیم و روی می باشد.
به طور کلی، دو نوع روغن بادام تولید می گردد: روغن بادام تلخ و روغن بادام شیرین.
هردوی این روغن ها دارای فواید و کاربردهای زیادی هستند؛ اما در کل، روغن بادام تلخ خطر سمی کردن بدن را همیشه به همراه دارد؛ بنابراین، بهتر است از روغن بادام شیرین برای مصارف پزشکی استفاده شود.
در این مقاله در مورد مهم ترین کاربردهای روغن بادام برای سلامتی بدن پرداخته شده است.
داشتن پوستی صاف و بی عیب
روغن بادام ماده ای نرم با قدرت حساسیت زایی بسیار کم است که از آن می توان حتی برای ماساژ پوست حساس نوزادان نیز استفاده کرد.
به محض اینکه این روغن را به بدن بمالید، بلافاصله توسط پوست به طور کامل جذب می شود؛ بنابراین، از آن می توان به عنوان نرم کننده پوست مثلا بعد از دوش گرفتن، استفاده کرد.
در ضمن، اگر روغن بادام را تا حدی حرارت دهید، بهتر و سریع تر توسط پوست جذب می شود.
علاوه بر این، مصرف مداوم روغن بادام می تواند پوست را در مقابل اشعه های مضرر آفتاب حفاظت کرده و باعث لطافت آن شود.
همچنین، روغن بادامی که طبیعی است، رایحه ای مثل بوی فندق و یا گردو دارد.
تمیز کردن پوست
بافت های مولکولی روغن بادام بسیار سبک می باشند؛ بنابراین، به راحتی می توانند در پوست نفوذ کرده و تمام چرک و ذراتی که در منافذ پوست قرار گرفته است را از آن خارج کنند.
در ضمن، ویتامین A موجود در روغن بادام باعث کاهش بروز آکنه و جوش های سرسیاه در پوست می شود. علاوه بر این، روغن بادام برای پوست های حساس بسیار مناسب بوده و می توان از آن برای پاک کردن آرایش صورت و حتی موارد آرایشی دور چشم استفاده کرد.
برای این منظور، پارچه نخی را برداشته و در ظرف حاوی روغن بادام غوطه ور کنید؛ سپس، آن را روی صورت خود مالیده و حدود 2 دقیقه آن را به حال خود رها کنید.
بعد، با یک پارچه نخی تمیز دیگر، به آرامی مواد روی صورت خود را پاک نمایید. در ضمن، می توانید روغن بادام را با مقداری شکر دانه ریز مخلوط کرده و مخلوط حاصل را به آرامی روی پوست صورت خود بمالید تا سلول های مرده و آلودگی های پوست شما به خوبی پاک شوند.
این کار را هفته ای یکبار انجام دهید تا پوستی زیبا و شفاف داشته باشید.
از بین بردن سیاهی دور چشم و لکه های قهوه ای
برای از بین بردن سیاهی و گودی زیر چشم ها، هر شب قبل از خواب، مقداری روغن بادام را روی آن ها بمالید.
در ضمن، تابش مستقیم نور خورشید می تواند منجر به تولید لکه های قهوه ای روی پوست شود.
برای خلاص شده از شر این لکه ها، یک قاشق چایخوری عسل را با چند قطره از روغن بادام و آب لیمو ترش مخلوط کنید.
سپس، مخلوط حاصل را روی لکه های قهوه ای روی پوست بمالید و آن را به مدت یک ساعت به حال خود رها کنید.
در آخر، پوست خود را با آب خالی بشویید. پس از مدتی این لکه ها برطرف می شوند.
درمان اگزما و پسوریازیس (صدفک)
اگزما و صدفک بیماری های پوستی خودایمنی هستند که در اثر واکنش های غلط سیستم ایمنی بدن و فرستادن سیگنال های اشتباه، رخ می دهند.
پوست آسیب دیده معمولا خشک و دارای خارش زیادی بوده که خاراندن آن می تواند وضعیت را نیز از آن هم بدتر کرده و باعث نفوذ باکتری ها و انواع قارچ ها در پوست صدمه دیده، شود.
بنابراین، برای کاهش خارش و آسیب های بعدی، نرم و مرطوب نگه داشتن پوست آسیب دیده بسیار مهم می باشد. برای این منظور، می توان از روغن بادام استفاده کرد.
درمان پوست عرق سوز شده
معمولا برای درمان پوست عرق سوز شده از پمادهایی که حاوی روی باشد استفاده می کنند؛ اما به جای آنها، می توان از روغن بادام به عنوان یک جایگزین مناسب استفاده کرد.
زیرا، مصرف روغن بادام، حساسیت ها پوستی که معمولا به دنبال استفاده از پماد های شیمیایی گریبانگیر افراد می شود را به همراه نخواهد داشت.
در ضمن، این روغن درست مثل داروها و پمادهای شیمیایی که برای این منظور تولید شده، حاوی ماده معدنی روی نیز بوده که به رفع عرق سوختگی پوست کمک می کند.
بنابراین، مقداری از روغن را با انگشتان دست روی مناطق عرق سوز شده، بمالید و صبر کنید تا روغن به طور کامل توسط پوست جذب شود و به مرور پوست درمان می شود.
کاهش چین و چروک و آثار پیری روی دست
کلاژن، لایه های یکسانی زیر پوست ایجاد می کند تا پوست سفت و جوان بماند. اما با بالا رفتن سن، این لایه ها نازک و ناهموار شده و باعث پیری پوست می شوند.
علاوه بر این، مواردی مثل بیش از حد قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید، مصرف دخانیات و خشکی پوست می توانند روند پیری پوست را افزایش دهند.
اما می توان از روغن بادام برای کاهش و کنترل این روند استفاده کرد زیرا این روغن حاوی ویتامین E بوده که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، نقش بسزایی در ترمیم آسیب های رسیده به ساختار پروتئینی لایه کلاژن پوست دارد.
در ضمن، پروتئین و اسیدهای چرب موجود در آن، می تواند به تولید کلاژن کمک زیادی کنند. و در آخر، روغن بادام یک مرطوب کننده ایده آل بوده و پوست را از خشکی نجات می دهد.
رهایی از دردهای عضلانی و سستی
استفاده از روغن بادام تلخ از گذشته تا به حال به عنوان یک روش سنتی برای خلاصی از دردهای عضلانی و همچنین بی حالی و سستی، متداول بوده است.
اما برای این منظور، روغن بادام شیرین گزینه بهتری است زیرا روغن بادام تلخ خطر سمی کردن بدن را به همراه دارد. برای تاثیر بهتر؛ ابتدا، روغن بادام را گرم کنید.
البته تاحدی که بتوان آن را لمس کرد. سپس، روغن گرم شده را به عضلات ملتهب بمالید و به آرامی ماساژ دهید.
پس از آن، حوله ای که از قبل با آب گرم مرطوب کرده اید را برداشته و روی عضلات قرار دهید. سپس، به مدت یک ساعت به همان شکل استراحت کنید تا سستی و درد موجود در عضلات از بین برود.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه چند نوع غذا و شیرینی لذیذ و دوست داشتنی ایرانی
درمانی سریع برای دل درد که مثل آب روی آتیشه
آیا ورزش و تحرک در دوران بارداری ممنوع است؟
کاهش ریزش موی سر
اگر ریزش موی سر بیش از صد عدد در روز باشد، این وضعیت قطعا عادی نبوده و مو آسیب دیده است. مواردی همچون آلودگی محیط زیست، تغذیه نادرست، اختلالات هورمونی و استرس از جمله مهم ترین دلایل افزایش ریزش موی سر هستند.
در ضمن، کمبود منیزیم، کلسیم و البته روی در بدن، کاهش رشد مو و ریزش آن را به دنبال خواهد داشت. بنابراین، یک قاشق چایخوری روغن بادام را گرم کرده و هر شب بعد از حمام، موی سر را با آن خوب ماساژ داده تا کاملا جذب شود.
همچنین، هر روز در سالاد خود مقداری از این روغن را ریخته و میل کنید. این کار روند ریزش را به حالت عادی بر می گرداند، زیرا، روغن بادام سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد موی سر می باشد.
منبع: tasnimnews
- ۱۷۱