- چهارشنبه ۱۳ اسفند ۹۹
- ۱۱:۴۲
دستور تهیه چند نوع غذا و شیرینی لذیذ و دوست داشتنی ایرانی
طرز تهیه کوکو سبزی
مواد لازم برای کوکو سبزی
سبزی:2 لیوان
تخم مرغ : 4 عدد
پیاز رنده شده یا نگینی : 1 عدد
گردوی خرد شده :4 قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه :به میزان لازم
روغن مایع ( ترجیحا حیوانی ) : به مقدار کافی
سبزی ها شامل (گشنیز،تره ،جعفری ،شوید) می باشد.
طرز تهیه کوکو سبزی :
سبزی کوکو را پس از شستن و خرد کردن با تخم مرغ ، پیاز ، گردوی خرد شده و نمک و ادویه های دیگر مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و غلظت آن مانند ماست شود.
سپس ماهیتابه ای را انتخاب کنید که مناسب حجم مایه کوکو باشد.
آن را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن کف آن بریزید تا تابه چرب شود.
ترجیحا سعی کنید جنس تابه تان از تفلون و یا تابه رژیمی باشد.
بعد از داغ شدن روغن ،مایه کوکو را درون تابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید به طوری که ضخامت کوکو در همه جای تابه یکسان باشد.
سپس در تابه را ببندید تا کوکو با حرارت ملایم مغز پخت شود .
بهتر است از شعله پخش کن در زیر تابه استفاده کنید تا حرارت در همه جا یکسان باشد.
وقتیمایه کوکو خودش را گرفت و یک طرف آن سرخ شد برای راحتی کار آن را به 4 قسمت برش بزنید و به آرامی برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
اگر هم دوست داشتید به مدل های دیگری کوکو را برش بزنید از بشقاب یا سینی شبیه به شکل تابه استفاده کنید تا برگرداندن کوکو ساده تر شود و کوکو را به همان شکل کامل برگردانید.
بعد از برگرداندن کوکو لازم نیست که درب تابهرا بگذارید و بعد از چند دقیقه که طرف دیگر کوکو سرخ شد ، حرارت زیر آن را خاموش کنید و در ظرف مورد نظر تان سرو کنید و به اندازه های دلخواه برش بریزید .
نکات کلیدی در مورد کوکو سبزی :
برای اینکه کوکو سبزی شما خوشمزه تر شود از زرشک و گردوی خرد شده داخل آن استفاده کنید.برای این کار گردو ها را طوری خرد کنید که پودر نشوند و زرشک ها را هم از قبل بشویید تا آبی نداشته باشند.
در هنگام ریختن مایه کوکو ، روغن داخل ماهی تابه باید کاملا داغ شده باشد تا هنگام پشت و روکردن خرد نشوند.
برای خوش طعم تر کردن کوکو از ماست استفاده کنید تا بافت کوکو لطیف شود ،آب ماست را حتما بگیرید و یا از ماست چکیده استفاده کنید. همچنین میتوانید از یک قاشق غذا خوری شیر هم استفاده کنید.
اضافه کردن مقداریبیکینگ پودر باعث یکدست تر شدن بافت کوکو میشود .
سعی کنید سبزی کوکو را از قبل تفت دهید چون هنگام پخت فقط دو روی کوکو سرخ میشود و مواد داخل خام میماند.
سبزی کوکو را با کره تفت دهید تا طعم و عطر متفاوتی داشته باشید.
سبزی کوکو را خیلی ریز خرد نکنید چون در طعم آن تاثیر خواهد گذاشت و طعم خوبی نخواهد داشت.و حتما از سبزی تازه استفاده کنید.
سبزی کوکو شامل گشنیز ، تره ، جعفری و شوید است و اندازه این سبزی ها با هم متفاوت است و بیشترین قسمت سبزی کوکو را تره تشکیل می دهد و بعد به ترتیب جعفری و گشنیز و شوید .
دقت کنید بیشتر از حد از گشنیز استفاده نکنید چون باعث تلخی کوکو میشود.
همچنین بخوانید:
روغن بادام و هزار فایده که از آن بی خبرید
طرز پخت ته چین مرغ با نکات مهم
طرز تهیه دونات نارگیلی:
مواد لازم :
آرد: 2 و 1/4 پیمانه (230 گرم)
بیکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
شکر سفید: 2/3 پیمانه (140 گرم)
کره نرم شده: 1/4 پیمانه (140 گرم)
روغن گیاهی: 1/4 پیمانه (60 میلی لیتر)
تخم مرغ: 2 عدد
اسانس نارگیل: 1 قاشق چای خوری
اسانس وانیل: 1/2 قاشق چای خوری
شیر نارگیل: 1 پیمانه (235 میلی لیتر)
آب لیمو: 1 قاشق غذاخوری
مواد براق کننده و رویه
پودر شکر: 1 و 1/2 پیمانه (177 گرم)
شیر: 3 قاشق غذاخوری (45 میلی لیتر)
کره نمکی: 1 و 1/2 قاشق چای خوری (21 گرم)، ذوب شده
اسانس نارگیل: 1/2 قاشق چای خوری
نارگیل رنده ریز: 3/4 پیمانه (56 گرم)، برشته یا خام
دستور پخت دونات نارگیلی با فر:
برای تهیه دونات نارگیلی ابتدا فر را با دمای 400 درجه فارنهایت روشن کنید تا در طول آماده سازی مواد گرم شود. در این میان آرد، نمک و
بکینگ پودر را در کاسه ای بریزید و خوب مخلوط کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند سپس آن را کنار بگذارید. کره نرم شده را به همراه شکر در کاسه
بزرگی بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند، سپس روغن گیاهی را افزوده و به هم زدن ادامه دهید. در ادامه تخم مرغ ها را یک به یک به
مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با مواد ترکیب شوند. حالا نوبت اضافه کردن اسانس وانیل و نارگیل است آن ها را افزوده و خوب مخلوط
نمایید. در این مرحله یک سوم از مخلوط آرد و بکینگ پودر را روی مواد بریزید و با دور کند هم زن مخلوط نمایید. سپس نیمی از شیر نارگیل و آب
لیمو را هم بریزید و مواد را مخلوط نمایید. در مرحله بعد باز هم یک سوم از آرد را افزوده و باقی نارگیل را بریزید و مواد را هم بزنید و در نهایت
باقی مانده آرد را هم اضافه کنید و مواد را با یک قاشق پلاستیکی هم بزنید تا خمیر یکدست شود. خمیر را با اسپری آشپزخانه چرب کرده و داخل
یک کیسه پلاستیکی زیپ لاک بریزید و کنار بگذارید. قالب های مخصوص دونات را آماده کرده و هر کدام از آن ها را با خمیر دونات پر کنید
طوری که حدود یک سانتی متر از بالای قالب خالی باشد . بعد از اینکه قالب ها را با خمیر دونات پر کردید آن را داخل فر بگذارید تا دونات ها
برای 8 الی 11 دقیقه بپزند. پس از اینکه دونات ها پخته و طلایی شدند آن ها را از فر خارج کرده و روی توری قرار دهید تا خنک شوند. در این
میان همه مواد براق کننده رویه(به جز نارگیل رنده شده) را در کاسه ای بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست و صاف شود. در مرحله نهایی دونات
های خنک شده را داخل مواد رویه براق کننده فرو کرده و مواد اضافی آن را بگیرید و سپس روی آن نارگیل رنده شده بپاشید و در ظرف سرو
بچینید.
شیرینی ساده و راحت شکلاتی
مواد لازم:
2 بسته بیسکویت پتی پور
2 لیوان شیر
2 ق. غ کره
پودرکاکائو به مقدار دلخواه
موز و مغز گردوی پودر شده
طرز تهیه:
بیسکوییت ها رو با دست خرد کرده و از قبل شیر را گرم کرده با پودر کاکائو مخلوط میکنیم و میزاریم کمی سرد بشه. بعد آروم بیسکویت ها رو ریخته و قاطی میکنیم. موز و پودر گردو رو اضافه کرده باز مخلوطش میکنیم. البته کره رو تو دمای محیط آب کرده و توی شیر میریزیم با دست برداشته یا با قیف به شکل دلخواه درمیاریم.
طرز تهیه پنکیک موز
مواد لازم برای پنکیک موز:
آرد :1 پیمانه
شکر :1 قاشق غذاخوری
شیر :1 پیمانه
بیکینگ پودر :2قاشق پایخوری
نمک :1/4 قاشق چایخوری
روغن گیاهی :2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ :1 عدد
دارچین :1 قاشق چایخوری
موز رسیده :2 عدد
طرز تهیه پنکیک موز
آرد, بیکینگ پودر, نمک و دارچین (مواد خشک) را در کاسه ای با هم مخلوط کنید.
شیر, تخم مرغ, روغن را در کاسه ای دیگر با هم چنگال یا ویسک بزنید.
موزها را در ظرفی بگذارید و با پشت چنگال آنها را له کنید. (موز رسیده نسبت به بقیه موزها طعم و عطر بهتری داره.)
موزها را به مخلوط شیر, تخم مرغ و روغن اضافه کنید, کمی با چنگال یا ویسک هم بزنید.
حالا مواد خشک را به مخلوط بالا اضافه کرده و باز هم بزنید.
شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنید.کف ماهیتابه را با کمی فقط کمی کره چرب می کنیم, این مقدار کم چربی برای تمام پنکیک ها کافیه.
با یک ملاقه کوچک یا یک قاشق بزرگ مقداری پنکیک درون ماهیتابه بریزید, صبر کنید تا حباب های کف پنکیک ظاهر شود. عجله نکنید, امتحان کنید ببینید پنکیک از کف تابه جدا شده یا نه. به محض اینکه آزاد شد, آن را برگردانید و اجازه دهید تا آن طرفش هم آماده شود.دو طرف پنکیک باید قهوه ای طلایی شود. اولین سری پنکیک ها رو که بردارید, دیگه دستتون میاد که چقدر برای هر کدام زمان نیاز دارید.
منبع :roz.news.blog
- ۱۳۷