- يكشنبه ۱۷ شهریور ۹۸
- ۰۸:۴۹
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه
- ماهیچه با استخوان گوسفندی :3 عدد
- پیاز خلالی شده :2 عدد
- سیر رنده شده :3 حبه
- برگ مو :3 عدد
- پودر پاپریکا :1 ق چ
- فلفل سیاه :نصف ق چ
- جوز هندی :نصف ق چ
- زعفران دم کرده :3 ق غ
- نمک :به میزان لازم
طرز تهیه باقالی پلو فوق العاده خوشمزه با ماهیچه
مواد اولیه برای باقالی پلو
- برنج :3 پیمانه
- شوید تازه خرد شده :2 پیمانه
- باقالی سبز تازه یا فریزری :2 پیمانه
- سیب زمینی ، کاهو و یا نان لواش :برای ته دیگ
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
ابتدا برای درست کردن هر غذایی که از برنج تهیه میشود باید برنج را از چند ساعت قبل کاملا تمیز بشوییم تا آب آن شفاف شود و بعد با مقداری نمک و آب آن را خیس دهیم .
برای درست کردن باقالی پلو هم باید در ابتدا همین کار را کرد. سپس به سراغ ماهیچه ها میرویم . در این مرحله در یک قابلمه مناسب که بشود همه ماهیچه ها را داخل آن باهم سرخ کرد انتخاب میکنیم .سپس به مقدار 4 الی 5 قاشق غذا خوری روغن داخل آن میریزیم تا بر روی حرارت داغ شود.بعد پیازها را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا پیاز ها طلایی شوند.
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه خوشمزه
بعد از طلایی شدن پیازها ماهیچه ها را داخل قابلمه میریزیم و دو طرف آن را به مدت 5 دقیقه در پیازها تقت میدهیم.سپس ادویه جاتی مثل فلفل سیاه ، پودر پاپریکا، جوزهندی ، برگ مو و سیر رنده شده را روی ماهیچه ها میریزیم و ماهیچه را می غلطانیم تا ادویه ها با گوشت میکس شود و به مدت 5 دقیقه دیگر دو طرف ماهیچه ها را با ادویه ها سرخ میکنیم.سپس مقداری آب سرد ، به اندازه ای که روی ماهیچه را بگیرد داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم . درب قابلمه را میگذاریم تا آب با حرارت بالا به جوش آید.
پس از جوش آمدن آب داخل قابلمه حرارت را کم میکنیم تا به مدت 2 ساعت ماهیچه ها به آرامی بپزند.در نیم ساعت آخر پخت هم میتوانید به مقدار کافی نمک به آن اضافه کنید تا گوشت مزه دار شود.و پس از پخته شدن کامل ماهیچه هازعفران دم کرده را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا 5 دقیقه دیگرجوش بخورد.
مرحله پخت باقالی ها
در مراحل پخت ماهیچه به سراغ باقالی پلو میرویم . ابتدا باقالی ها را می پزیم و برای این کار باید در داخل یک قابلمه مقداری آب و نمک اضافه کنید تا زیر حرارت بالا به جوش آید . سپس باقالی ها را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با درب باز باقالی ها به مدت 5 دقیقه بپزند.اگر هم باقالی ها دیر پز بودند به مدت 15 دقیقه باید داخل قابلمه بجوشند تا نیم پز شوند و پس از نیم پز شدن باقالی ها آنها را از داخل آب جدا میکنیم و کنار میگذاریم.
دریک قابلمه دیگر سرخالی آب پر میکنیم تا بجوشد و پس از به جوش آمدن یک قاشق چایخوری نمک به داخل آن اضافه میکنیم .آب برنج را گرفته و برنج خیس خورده شده را به آب در حال جوش اضافه میکنیم.به آرامی مخلوط میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا برنج جوش های ریز بخورد.بعد از 5 دقیقه جوشیدن برنج شویدهای تازه خرد شده را داخل آن میریزیم و مخلوط میکنیم بعد باقالی ها را میریزیم و به آرامی هم میزنیم تا برنج ها لح نشوند.برنج ها را در حال جوشیدن را چک کنید آگر نیم پز بود و از وسط به صورت نرم دو نیم شد باید آن را آبکش کنید.برنج آبکش شده را به آرامی هم میزنیم تا با هم مخلوط شوند.اجازه دهید 5 دقیقه برنج داخل آبکش بماند تا آب اضافه آن کشیده شود.
دستور تهیه باقالی پلو با ماهیچه
ته دیگ باقالی پلو با ماهیچه
دریک قابلمه مناسب به اندازه 2 قاشق غذا خوری روغن بریزید تا بر روی حرارت گرم شود. سپس ته دیگ دلخواه را کف قابلمه بریزید تا کاملا سطح آن پوشانده شود. بعد برنج آبکش شده را روی آن به آرامی میریزیم .سعی کنید این کار را با کف گیر انجام دهید و کف گیر به کف گیر برنج ها را داخل قابلمه بریزید. به اندازه نصف لیوان آب و روغن را روی برنج و کناره های برنج میریزیم و در قابلمه را با یک دم کنی پیچیده و روی آن قرار میدهیم . ابتدا برنج را زیر حرارت بالا قرار میدهیم تا بخار کند و سپس شعله را کم کرده و اجازه میدهیم به مدت 45 دقیقه کاملا دم بکشد.
باقالی پلوی پخته و ماهیچه آماده شده و لذیذ را در ظرف دلخواه سرو کنید .هنگام سرو برنج میتوانید مقداری از برنج را با زعفران دم کرده و کمی کره مخلوط کنید و روی برنج ها ی دیگر بکشید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
نکات تکمیلی در مورد باقالی پلو
باقالی پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
باقالی پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
منبع : azhameja95.blog
- غذای ایرانی
- طرز تهیه
- ۱۴۶